Fosil yakıt kaynaklarının giderek azalması, enerji kaynaklarının verimli kullanılmasını, yeni enerji kaynaklarının araştırılmasını, yeni enerji sistemlerinin geliştirilmesini ve kullanılmasını, enerji verimliliği ve enerji ile ilgili birçok alanda çalışabilecek nitelikli insanların yetiştirilmesini zorunlu kılmaktadır.

Enerji Sistemleri Mühendisliği disiplinler arası bir bölüm olup, enerji kaynakları, enerji politikası, enerji ekonomisi ve ilgili çevre sorunları ile ilgili enerji üretimi, dönüşümü, elektrik sistemleri ve enerji yönetimi (binalar, ulaşım, endüstri vb.) gibi alanlarda temel mühendislik bilgi ve becerilerini vermeyi amaçlamaktadır.

Bu programdan mezun olan ve Enerji Sistemleri Mühendisi olan öğrencilerimiz, enerji üretimi, dağıtımı, enerji planlaması ve ekonomisinin yanı sıra

Hidro-elektrik sistemler ve verimlilik analizi,

Güneş enerjisi sistemleri üretimi ve analizi,

Rüzgar enerji sistemleri, Jeotermal enerji,

Nükleer enerji ve nükleer enerji reaktörleri,

Hidrojen Enerjisi

Alternatif enerji sistemlerinin çevresel etkilerinin değerlendirilmesi,

Mezunlarımızın iş imkanı bulabileceği bazı kurumlar; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Maden Tetkik ve Arama (MTA), Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİE), Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), Bor Enstitüsü, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Türk Petrol Rafineleri A.Ş. (TÜPRAŞ) (TÜPRAŞ), Devlet Su İşleri (DSİ) vb. Gibi kamu ve özel kuruluşlarda çalışma imkânının yanı sıra, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da benzer kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedirler.



8.11.2024